Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

ΤΟΥ ΚΙΤΣΟΥ Η ΜΑΝΑ ΚΑΘΟΥΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΣΤΟ ΠΟΥΤΑΜΙ










Που λέτε, είπα μια μέρα να κατέβου ίσια κάτω, προς την Ουμόνια, να ρίξω και κανένα μάτι στις βιτρίνς , μπας και βρού κανένα συνουλάκι . ε! χήρα γυναίκα, ειμ’ και ουγδόντα χρονού, μπας και μου κάτς κανας γέρος και δου και γω χαρά στα σκέλια μ’.
Πήρα αυτά τα αναθεματισμένα τα τρολ ( τρόλεϊ) και όπους κατέβαινε έσκουξα στον οδηγό να μ’ κατεβάσει εδου ΄χαμ, σε ένα μεγάλου παλάτ, που είχε ένα φοίνικα απ’ ωξου.
- Τι λέτε μαντάμ; Δεν μπορώ να κάνω στάση εδώ. Παρακάτω.
- Όχι, του φώναξα. Έχουμ’ και μια ηλικία, δεν μπορώ να σέρνω τα πουδάρια μ’ είσαμε εδώ πάνου πίσω.
Είχε ανάψει και το κόκκινου και ρώτησα με το συμπάθιο να πούμε τον οδηγό, ποιανού ήταν αυτό το παλάτι..
- Δεν ξέρεις μαντάμ; Εδώ μένουν οι χλιδάτοι με τις λιμουζίνες και τα πούρα Αβάνας. Είναι τα μεγάλα αφεντικά της εργατιάς.
- Αααααα! Έτσι λοιπόν. Ε και δεν με λες παλικάρι μ’, δεν είχε δύο φοίνικες εδώ απ’ ούξω; Τώρα γιατί έχει έναν; ( έκανα πως δεν ήξερα, αλλά μαύρο φίδι που τους έφαγε)
- Δεν ξερώ γιαγιά. Αλλά και εγώ θυμάμαι πως είχε δύο.
- Έ! Θα τους περίσσεψε και κάποιος τον βούτηξε, είπα και εγώ.
- Μπα, αποκλείεται. Εδώ οι άνθρωπο είναι αγωνιστές. Καθημερινά παλεύουν για τα συμφέροντά μας. Για αυξήσεις στους μισθούς μας , για την ανεργία. Δεν κάνουν τέτοια πράγματα.
- Κοίτα παλικάρι μ’, εγώ να πούμε δεν ξερου και πουλλά πράγματα απ’ την Αθήνα, αλλά να όπως ακούω για να μάθς , όταν ήταν να φτιάξουν το παλάτι αυτούνο, έβαλαν τις υπογραφές τους το βράδυ με τον εργολάβο, και την άλλη μέρα που ήρθε ο εργολάβος ξέρεις τι είδε; Όλα αυτά τα μηχανήματα που κάνουν κρύο αέρα να έχουν εξαφανισθεί. Μήπως ξέρς εσύ γιατί;
Γιατί εμένα μια γειτόνισσα στου χωριό, που ‘χει εδώ στην Αθήνα τα παιδιά τσης μου πε πως τα’ ‘αρπαξα από μέσα και οι αστυνομία έβαλε την υπόθεση στο Ψυγειο.
- Αρχείο.
- Ναι ντε απ’ αυτό ,του αρχείου. Εσύ είσαι και γραμματιζούμενος. Εγώ που να μ’ αφήσει ο πόλεμος. Τρεις τάξεις στο Δημοτικό πήγα και αυτές μη τα ρουτάς.
- * -

Έτσι λοιπόν αρχίζει η ιστορία μας και έτσι πρόκειται να συνεχισθεί. Η κυρά Κατίνα ακούει πολλά, βλέπει άλλα τόσα και η γλώσσα της πάει ροδάνι.
Μιας και στο παλάτι ( ΓΣΕΕ) δεν έχουν σύρματα να απλώνουν την μπουγάδα τους, τα πετάνε από το παράθυρο ή όπως τώρα τελευταία τα βάζουν στους κάδους ανακύκλωσης. Πότε τα βάζουν στον έναν κάδο και πότε στον άλλον. Άλλες φορές τα μοιράζουν . μισά εδώ μισά εκεί. Έτσι για να μην βρεθούν στα χέρια της κυρά Κατίνας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δύο ακόμη διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν χθες κατά του Δημήτρη Κοντομηνά.
Οι νέες διώξεις ασκήθηκαν αναφορικά με τα δύο σκέλη της γνωστής υπόθεσης Ιnteramerican, για τα οποία ο Εισαγγελέας κ. Αθανασίου που διενεργούσε προκαταρκτική εξέταση, είχε προτείνει, ως προς τα δύο αυτά σκέλη, να τεθεί η δικογραφία στο αρχείο, διότι σύμφωνα με τη διάταξη που είχε εκδώσει δεν προέκυπταν επαρκή στοιχεία για την άσκηση διώξεων.
Κατόπιν υποβολής, προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, αναφοράς κατά της εισαγγελικής διάταξης αρχειοθέτησης, μέ πλήρη τεκμηρίωση και ατράνταχτα νομικά επιχειρήματα, απετράπη η αρχειοθέτηση της υπόθεσης
Η υπόθεση είχε ανατεθεί από τις αρχές του 2007 στην εισαγγελέα Εφετών κ. Ξένη Δημητρίου, η οποία αφού μελέτησε τη δικογραφία, κατέληξε ότι τα στοιχεία για την άσκηση διώξεων ήταν επαρκή. Έτσι έδωσε παραγγελία να ασκηθούν διώξεις, για μεν το σκέλος της Ν. Αφρικής, κατά του Δ. Κοντομηνά για τα αδικήματα, της υπεξαίρεσης, της εκβίασης και της πλαστογραφίας. Επίσης για συνέργεια για συνέργεια στα παραπάνω αδικήματα δίωξη ασκήθηκε και κατά στελεχών της εταιρίας. Για δε το σκέλος της Γερμανίας για απάτη σε βάρος χιλιάδων ομογενών.
Τα δύο σκέλη της δικογραφίας διαβιβάζονται στον 4ο ειδικό ανακριτή και ενοποιούνται σε ενιαία δικογραφία με το σκέλος των αποθεματικών που είχε διαχωριστεί και έχει ήδη ασκηθεί δίωξη για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος.
Δίωξη κατά του Δ. Κοντομηνά έχει ασκηθεί επίσης σε βαθμό κακουργήματος για απιστία και ηθική αυτουργία, για μια σειρά παράνομες πράξεις, σχετιζόμενες με την απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών του ALPHA εξαναγκάζοντας τους μετόχους της ομάδας Τσοτσορού που είχε την πλειοψηφία να αποχωρήσουν έναντι «πινακίου φακής».